top of page

Om oss

Handbollskaffe.se startade 2023 som ett samarbete mellan Handbollskanalen och Karlbergs kafferosteri. Handbollskanalen har sedan starten 2015 vuxit till den största nyhetssajten om handboll i Sverige, med nyheter och reportage om allt från landslag till bredd- och ungdomshandboll. Vi brinner för att göra det bättre för handbollsspelare och deras lag och därför är samarbetet med Karlbergs kafferosteri kring Handbollskaffe viktigt för oss!
 

Karlbergs kafferosteri har en historia som sträcker sig över tre århundraden. Vi har gått ifrån ett fyrsiffrigt telefonnummer till ett tiotal mailadresser, ifrån 5 öre i frimärken till swish-betalning i fabriksbutiken. Fortfarande med samma starka passion och önskan om att leverera bästa möjliga produkt till kunder i hela Sverige som Karl Wilhelm Karlberg hade när han startade sitt bolag år 1890.   

_MAX4678.jpg
Vårt kaffe

Karlbergs kafferosteri har arbetat med att förädla kaffebönor sedan 1800-talet. Den kunskap som våra medarbetare har är väl bevarad och djupt cementerad i företaget. Varje steg i en kaffebönas resa påverkar smaken. Från den stunden den omsorgsfullt handplockade bönan väljs ut, fram till att kaffet når just din kaffekopp. Vår filosofi är att i varje led försöka maximera den potential som våra utvalda råkaffebönor erbjuder. 
 

Till skillnad från den industriella tillverkningen rostar Karlbergs kafferosteri allt vårt kaffe enligt slow rost-metoden;längre tid under lägre temperaturer. Den varsamma processen ger alla smakämnen chans att långsamt utvecklas och kontrollen över förloppet blir också bättre tack vare det större tidsspannet.
 

Ett hantverk

Vad är det som gör att vårt kaffe smakar som det gör? En lång och noggrann urvalsprocess innan inköp är grunden. Erfarenheter och relationer från tre sekel, många provrostningar av olika blandningar i vår rostmaskin och tusentals provsmakningar skapar Karlbergs unika smak.
 
Att rosta kaffe är ett hantverk som kräver en stor mängd omtanke och precision för att få fram den perfekta smaken. Kaffebönorna har många olika aromer och smaker som utvecklas under rostningsprocessen. Genom att rosta kaffet långsammare än andra, på lägre temperatur tillåter vi varje böna att varsamt utveckla sin fulla smakpotential. Detta för att varje böna ska nå sin fulla smakpotential i din kaffekopp. Vi har själva utvecklat ett digitalt styrsystem till vår rostmaskin som låter oss fokusera på de viktigaste delarna under själva rostningsprocessen; rätt blandning, rätt värme vid rätt tillfälle, och rätt rostningsgrad.

Vill du läsa mer om Karlbergs kafferosteri och vår historia så kan du läsa mer på www.karlbergskafferosteri.se

bottom of page